Валізи з кокаїном: МЗС Росії підтверджує знахідку у посольстві в Буенос-Айресі

Валізи з кокаїном: МЗС Росії підтверджує знахідку у посольстві в Буенос-Айресі

Укрінформ
Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова підтвердила виявлення великої партії кокаїну у посольстві РФ у Буенос-Айресі.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"У результаті проведених оперативних дій підозрювані громадяни обох держав затримані, стосовно них ведеться слідство, і справу згодом буде передано до суду", - сказала Захарова.

За її словами, вантаж, про який йде мова, був виявлений готовим до відправлення півтора роки тому у одній з допоміжних будівель посольства Росії в Буенос-Айресі - шкільно-житловому комплексі. Як було встановлено, він належав технічному співробітнику установи, який завершив на той час відрядження за строковим трудовим договором.

"Що стосується спекуляцій, які з'явилися у ЗМІ про те, що зазначений вантаж міг бути спрямований із задіянням дипломатичних каналів, то хотіли б зазначити, що така постановка питання показує незнання механізму і порядку відправлення диппошти, вміст якої визначається, зрозуміло, не технічним персоналом представництва", - стверджує представник МЗС РФ.

Читайте також: В Аргентині арештували російського дипломата через 400 кілограмів кокаїну

Напередодні аргентинські ЗМІ повідомили, що на території посольства Росії у Буенос-Айресі у 2016 році було виявлено 12 валіз із кокаїном, який готувався для переправлення до Європи. Вага партії становила майже 400 кг.

Міністр безпеки Аргентини Патрісія Буллріч опублікувала фотографію валіз у своєму Twitter. Вона повідомила, що наркотики на території дипмісії виявив посол, після чого він зв'язався із аргентинською владою. У розслідуванні цієї справи брали участь співробітники російських правоохоронних органів.

Видання Todo Noticias повідомляло, що валізи з кокаїном приніс до посольства співробітник, який незабаром після цього перестав працювати в диппредставництві. Всього, як було встановлено, до спроби організувати наркотрафік були причетні п'ятеро осіб - двоє у Аргентині і троє у Росії. Кількох підозрюваних вдалося затримати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-