Україна закликає Британію покарати кремлівського пропагандиста Філліпса

Україна закликає Британію покарати кремлівського пропагандиста Філліпса

Укрінформ
Київ засудив провокаційні дії пропутінського журналіста Грема Філліпса у посольстві Грузії у Лондоні, і закликав Британію покарати журналіста за все його дії, включаючи терор на сході України.

Про це повідомляється на Twitter-сторінці посольства України у Великій Британії.

"Ми засуджуємо жорстоку, аморальну атаку пропагандиста Росії на посольство Грузії. Ми сподіваємося, що поліція Великої Британії проведе розслідування цього нападу, так само як і його терористичної діяльності на сході України, грунтуючись на матеріалах, які ми спрямували до Міністерства закордонних справ", - йдеться у заяві.

Як повідомила у своєму Twitter посол Грузії у Великій Британії та Північній Ірландії Тамара Беручашвілі, учора скандально відомий журналіст Грем Філліпс увірвався до будівлі посольства Грузії у Лондоні під час виставки про російсько-грузинську війну 2008 року.

"Ми рішуче засуджуємо цю провокаційну атаку на посольство Грузії у Лондоні, яка прямо порушує недоторканність посольства, захищеного ст. 22 Віденської конвенції про дипломатичні відносини, і очікуємо, що британська поліція уживе всіх необхідних дій", - написала посол.

Читайте також: Україна заборонила в'їзд британському журналісту за "вояжі" в окупований Крим

Як відомо, Грем Філліпс - британець, журналістські матеріали якого набули розголосу під час Євромайдану та конфлікту на сході України. Він працював на території України для російських телеканалів Russia Today та "Звезда". Зокрема, він відомий пропагандистськими сюжетами із підтримкою бойовиків на Донбасі. У 2014 році українська влада його затримала, але за наполяганням британського посольства відпустила через журналістський мандат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-