У Євросоюзі хочуть запровадити нові правила надання громадянства

У Євросоюзі хочуть запровадити нові правила надання громадянства

Укрінформ
У Європейській комісії планують підготувати нові норми щодо надання громадянства країнами-членами ЄС на тлі великої кількості паспортів і дозволів на проживання, виданих виключно на підставі інвестованих грошей.

Про це заявила єврокомісар з питань правосуддя, захисту прав споживачів та гендерної рівності Вера Юрова, повідомляє DW.

"Єврокомісія стежить за розвитком ситуації із так званими "золотими паспортами" із великим занепокоєнням", - сказала Юрова. За словами єврокомісара, ЄС підготує вже восени нові норми щодо надання громадянства країнами-членами.

Юрова наголосила, що за останні роки зросла кількість паспортів країн ЄС, отриманих виключно на підставі здійснених інвестицій в економіку країни або внаслідок придбання дорогої нерухомості. 

У цьому зв'язку згадуються такі країни, як Кіпр, Мальта і Греція, які у великій кількості видають довгострокові дозволи на проживання (так звані "золоті візи") або повноцінне громадянство особам з Китаю або колишніх республік СРСР. "Ми не хочемо ніяких троянських коней у Євросоюзі. Деякі країни-члени повинні докладати більших зусиль, щоб їхнє громадянство не отримували злочинці, які можуть нашкодити безпеці Європи або відмивати гроші (в ЄС — ред.)", - заявила Юрова.

Читайте також: Єврокомісія заблокувала санкції США проти Ірану на території ЄС

Починаючи з 2013 року, кіпрське громадянство надається особам, які вклали щонайменше два мільйони євро в нерухомість, або 2,5 мільйона євро в державні цінні папери чи кіпрські компанії. При цьому новоявлений власник кіпрського паспорта не повинен здавати жодних мовних тестів або постійно проживати на острові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-