Єврокомісія заблокувала санкції США проти Ірану на території ЄС

Єврокомісія заблокувала санкції США проти Ірану на території ЄС

Укрінформ
Європейський союз прийняв рішення активувати блокуючий регламент, який захистить європейські компанії від дії санкцій, дозволивши організаціям компенсувати збиток від їх виконання.

Про це повідомляють "Новые Известия".

"Блокуючий регламент Євросоюзу оголошує на його території юридично нікчемними будь-які рішення іноземних судів, винесені в підтримку антиіранських санкцій і забороняє європейським структурам виконувати їх, за винятком тих ситуацій, коли це буде зроблено за спеціальним дозволом Європейської комісії", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Трамп відновив всі санкції США проти Ірану

Раніше глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні і глави МЗС Франції, Німеччини та Великобританії опублікували спільну заяву, в якій висловили жаль у зв'язку з відновленням санкцій США щодо Ірану.

Читайте також: Країни Євросоюзу шкодують про перегляд санкцій США проти Ірану

На їхню думку, зняття санкцій з Ірану є "невід'ємною частиною" домовленостей, спрямованих не тільки на поліпшення торговельних і економічних відносин з Іраном, але і на поліпшення життя іранських громадян".

Тим часом, побоюючись наслідків санкцій США, про свій відхід з Ірану вже оголосили такі великі компанії, як Total, Maersk, Peugeot, General Electric і його дочірня компанія Baker Hughes, Honeywell, Boeing, Lukoil, Reliance, Dover, Siemens.

Представники Robert Bosch GmbH, Airbus, Shell, Siemens також розповіли, що їх компанії будуть дотримуватися всх необхідних вимоги та обмежень для продовження роботи в Ірані у зв'язку з введенням санкцій з боку США.

Читайте також: Президент Ірану обіцяє і надалі дотримуватися ядерної угоди

Як відомо, президент США Дональд Трамп 8 травня оголосив про вихід з угоди про іранську ядерну програму, яке накладало обмеження на активність Тегерана в ядерній сфері в обмін на зняття санкцій та обмежувальних заходів, які раніше вводили США і ЄС. Американський президент пообіцяв не тільки повернути старі санкції, але і ввести нові, якщо Іран "вирішить втілити свої ядерні амбіції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-