Трамп відновив усі санкції США проти Ірану

Трамп відновив усі санкції США проти Ірану

Укрінформ
Офіційний Вашингтон відновлює всі санкції США проти Тегерана у зв'язку з виходом Сполучених Штатів з Іранської ядерної програми.

Про це йдеться в указі президента США Дональда Трампа, який він підписав у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначається в документі, обмеження вводяться "в контексті рішення президента від 8 травня 2018 року щодо припинення участі США у Спільному всеосяжному плані дій (JCPOA) та відновлення всіх санкцій, скасованих або призупинених у зв'язку з JCPOA".

Читайте також: Трамп звинувачує Клінтон і демократів у змові з Кремлем

При цьому наголошується, що адміністрація США має на меті знайти "всеосяжне й довгострокове рішення щодо відповіді на весь діапазон загроз з боку Ірану", включаючи розповсюдження ядерної зброї Тегераном, а також ракетні програми та розробки звичайної зброї. У цьому зв'язку також вказується на агресію Ірану в регіоні й підтримку Тегераном терористичних угруповань.

Санкції будуть відновлені у два етапи. Перший пакет обмежень, які стосуватимуться автомобільної продукції, дорогоцінних металів, державного боргу, програмного забезпечення, фінансових операцій, набирає чинності в ніч на вівторок, 7 серпня.

Другий пакет санкцій, що стосуватиметься, головним чином, експорту нафти з Ірану, діятиме з 4 листопада.

Як відомо, Спільний всеосяжний плані дій (JCPOA), або як його називають "Іранська ядерна угода", був підписаний у 2015 році між США, Британією, Францією, Китаєм, Росією, Німеччиною та Іраном. Він передбачав скасування санкцій проти Тегерана в обмін на відмову іранської сторони від програм створення ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-