Знімальна група Джемаля готувала репортаж про золоті копальні Росії в ЦАР

Знімальна група Джемаля готувала репортаж про золоті копальні Росії в ЦАР

Укрінформ
Знімальна група Орхана Джемаля готувала репортаж про золоті копальні, які нібито розробляла Росія

Про це заявили в "Центрі управління розслідуваннями" Михайла Ходорковського, повідомляє "Эхо Москвы"

У неділю Джемаль, режисер Олександр Расторгуєв і оператор Кирило Радченко хотіли потрапити на військову базу, де найманці з ПВК Вагнера, імовірно, навчали солдатів Центральноафриканської Республіки, однак зробити цього не вдалося через відсутність дозволу місцевого Міноборони.

Другим об'єктом, який цікавив журналістів, були золоті копальні Ndassima.

Видання The Bell із посиланням на африканські ЗМІ повідомляє про домовленість Росії і ЦАР щодо розробки родовища. Організаційну допомогу й контакти росіянам обіцяв передати консультант із місії ООН. Місце, де журналістів було вбито, знаходиться в стороні від імовірного маршруту групи.

Питання безпеки були в пріоритеті при плануванні репортажу, підкреслюють у "Центрі управління розслідуваннями".

Читайте також: МЗС Росії підтвердило прізвища загиблих журналістів у ЦАР

Хурналісти мали при собі більше 8 тисяч доларів на випадок непередбачених ситуацій і на охорону. Звернення до російських дипломатів для акредитації автори матеріалу вважали недоречним з огляду на тему розслідування.

Тіла росіян мають доставити в Москву найближчими днями.

Як повідомлялося раніше, в Центральноафриканській Республіці загинули журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв, які знімали там документальний фільм про ПВК "Вагнера".

За словами одного із співрозмовників, загибель знімальної групи підтвердили в місії ООН у ЦАР, а також місцеві держслужбовці. Росіян було зупинено на блокпосту, стверджує джерело. Вони їхали зі столиці республіки Бангі у населений пункт Бамбари. Що саме сталося з ними далі, невідомо. Загиблі вже упізнані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-