Манафорт заробив в Україні $60 млн – розслідування Мюллера

Манафорт заробив в Україні $60 млн – розслідування Мюллера

Укрінформ
Колишній радник Віктора Януковича, а згодом глава президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт заробив щонайменше $60 млн під час роботи на проросійські політичні сили в Україні, й порушив податкове законодавство США.

Про це заявив у понеділок перед судовим засіданням спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, повідомило американське інформагентство Bloomberg.

"Пол Манафорт, керівник кампанії президента Дональда Трампа, заробив понад $60 млн, будучи політичним консультантом в Україні", - наводиться заява спецпрокурора Мюллера.

Сторона обвинувачення має намір довести, що Манафорт дійсно заробив таку велику суму і "не задекларував суттєвий відсоток (прибутку – ред.) у своїй податковій декларації", пише видання. При цьому повідомляється, що вже у вівторок розпочнеться процедура вибору журі присяжних у справі щодо банківських і податкових оборудок Манафорта.

Читайте також: Співпраця Манафорта з Януковичем: у США назвали вартість з'їзду Партії регіонів

Адвокати екс-помічника Трампа звернулись до судді з проханням обмежити присяжних у розгляді понад півсотні речових доказів, які детально розповідають про діяльність Манафорта в Україні на проросійського президента Віктора Януковича і Партію регіонів. У Манафорта наполягають, що ці докази містять "несуттєві, упереджені та зайві докази, які забирають багато часу".

Втім, у відповідь команда Мюллера заявила, що докази в точності доводять способи, які застосовував Манафорт під час своєї роботи в Україні, зокрема, на президентських виборах 2010 року та на парламентських виборах 2012 року.

"Документи підтверджують, наскільки широкомасштабною була робота, яку виконував Манафорт, включаючи замовлення телереклами, написання промов та проведення заходів, пов'язаних з кампанією", - йдеться в документах справи спецпрокурора США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-