Співпраця Манафорта з Януковичем: у США назвали вартість з'їзду Партії регіонів

Співпраця Манафорта з Януковичем: у США назвали вартість з'їзду Партії регіонів

Укрінформ
У США слідча група прокурора Роберта Мюллера надала понад 300 документів, що розкривають деталі співпраці Пола Манафорта з Партією регіонів та «Опозиційним блоком».

Про це повідомляє «Голос Америки».

Зокрема, опубліковано ряд документів, пов'язаних зі справою Манафорта, яка розглядається у федеральному окружному суді.

Крім оприлюднення імен 35 свідків, яких планує викликати сторона обвинувачення, стали відомі деякі деталі співпраці колишнього керівника штабу Дональда Трампа з тодішнім президентом України Віктором Януковичем, Партією регіонів та «Опозиційним блоком».

Документи належать до різних часових періодів. Зокрема, як зазначається у повідомленні, в електронному листуванні активно обговорюється політична кампанія Януковича і Партії регіонів, опрацьовуються деталі робочих поїздок українського політика і медіа-політика.

Документи, надані слідством, проливають світло на особливості української політики, які були приховані від уваги громадськості. Зокрема, Манафорт у листі своєму партнеру - політичному консультанту Теду Дівайну детально розписує, як має виглядати виступ українського політика Миколи Азарова на з'їзді Партії регіонів 9 вересня 2010 року.

«Азаров виступатиме 10-12 хвилин російською мовою. Він повинен розкритикувати Тимошенко за безлад, який вона залишила після себе, і представити виборчу платформу. ВФЯ (Віктор Федорович Янукович) виступить з 5-7 хвилинною промовою українською мовою, де повинен представити свою програму "Україна для людей", - йдеться у листі Манафорта.

Також у документах фігурує вартість проведення з'їзду Партії регіонів - 565 тис. доларів.

Крім того, згідно з судовими документами, Манафорт написав Януковичу, що «ми активно розвивали концепцію антисемітизму, як частини [поглядів] [української] опозиції. (...) Це було ключовою частиною нашої вашингтонської стратегії».

У документах також можна побачити запитання, які були задані на прес-конференції Януковича, присвячені ста дням його перебування на посаді президента України, і відповіді, які були дані.

Читайте також: Мюллер оголосив, хто свідчитиме у справі Манафорта в суді

Докази, надані командою спецпрокурора Роберта Мюллера, можуть бути оскаржені захистом і не визнані судом. Наступне судове засідання відбудеться 31 липня у федеральному окружному суді Олександрії, штат Вірджинія.

Як повідомлялося, Манафорт обвинувачується судом у Вірджинії у приховуванні від податкової служби доходів у розмірі десятків мільйонів доларів, отриманих за свою діяльність радника в Україні на користь проросійських політиків. Крім того, щодо екс-керівника кампанії Трампа проводиться паралельний судовий розгляд у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-