Пучдемон повернувся до Бельгії, де планує займатися політикою

Пучдемон повернувся до Бельгії, де планує займатися політикою

Укрінформ
Колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон у суботу, 28 липня, залишив Німеччину та повернувся до Бельгії. 

Про це розповів його адвокат Тіль Дункель, повідомляє DW.

Зазначається, що у Брюсселі запланована його прес-конференція.

Раніше Пучдемон повідомив, що його подальша політична активність буде базуватися у Бельгії. У середині липня він та нинішній прем'єр Каталонії Жоакім Торра оголосили про створення нового руху "Національний заклик до республіки". Планується, що він об'єднає всіх прихильників незалежності регіону. За планами Пучдемона, восени з нового руху повинна утворитися партія.

Виїхати з Німеччини Пучдемон вирішив після того, як верховний земельний суд Шлезвіг-Гольштейна скасував постанову про його екстрадицію до Іспанії. Раніше Верховний суд Іспанії скасував міжнародний ордер на арешт Пучдемона.

Читайте також: Німеччина закрила справу про екстрадицію Пучдемона

Німецький суд визнав допустимою екстрадицію Пучдемона в Іспанію лише за звинуваченням у розтраті державних коштів, але не в заколоті. Це означає, що в Іспанії Пучдемона можуть судити лише за набагато менш серйозним обвинуваченням.

Пучдемон перебуває в полі зору іспанських органів юстиції як організатор несанкціонованого референдуму про незалежність Каталонії в жовтні 2017 року. Після референдуму він втік до Бельгії, проте в березні був заарештований на підставі європейського ордера, коли проїжджав через територію Німеччини. Згодом німецький суд відпустив його на волю під заставу у 75 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-