Німеччина закрила справу про екстрадицію Пучдемона

Німеччина закрила справу про екстрадицію Пучдемона

Укрінформ
Після відмови органів юстиції Іспанії від вимоги екстрадувати лідера каталонських сепаратистів Карлеса Пучдемона з Німеччини, верховний земельний суд федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн скасував постанову про екстрадицію політика.

Про це повідомляє DW.

"Це означає, що пан Пучдемон може покинути Німеччину", - заявила речниця суду в п'ятницю, 20 липня.

Справу про екстрадицію з ФРН до Іспанії офіційно закрито.

Напередодні Верховний суд в Мадриді відкликав міжнародний ордер на арешт Карлеса Пучдемона і відмовився від наміру домогтися його видачі. Суд обгрунтував свої дії рішенням німецьких органів юстиції, які визнали допустимою екстрадицію Пучдемона в Іспанію лише за звинуваченням у розтраті державних коштів, але не в заколоті. Це означало, що в Іспанії Пучдемона могли судити лише за набагато менш серйозним обвинуваченням.

Читайте також: Із Пучдемона та його помічників зняли європейський ордер на арешт

Колишній лідер Каталонії Карлес Пучдемон перебуває в полі зору іспанських органів юстиції як організатор несанкціонованого референдуму про незалежність Каталонії в жовтні 2017 року. Після провалу референдуму він втік до Бельгії, проте в березні був заарештований на підставі міжнародного ордеру, коли проїжджав через територію Німеччини. Згодом німецький суд відпустив його під заставу у 75 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-