Із Пучдемона та його помічників зняли європейський ордер на арешт

Із Пучдемона та його помічників зняли європейський ордер на арешт

Укрінформ
Верховний суд Іспанії зняв європейський ордер на арешт з колишнього прем'єра Каталонії Карлеса Пучдемона та його п'яти помічників, які перебувають за кордоном після незаконного референдуму про незалежність регіону.

Про це повідомляє BBC.

"Верховний суд Іспанії зняв європейський ордер на арешт з колишнього прем'єра Каталонії Карлеса Пучдемона та його п'яти помічників, які перебувають за кордоном", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попри зняття ордера на арешт з шістьох каталонських сепаратистів, звинувачення залишаються, і вказані особи будуть заарештовані при поверненні до Іспанії.

Читайте також: Іспанський суд відмовився від екстрадиції Пучдемона з Німеччини

Минулого тижня німецький суд відмовив іспанській стороні у видачі Пучдемона за звинуваченнями у підбурюванні до бунту під референдуму про незалежність Каталонії.

Саме звинувачення у підбурюванні до бунту залишається найсуворішим звинуваченням, яке пред'явили Пучдемону.

Як повідомлялося, Карлес Пучдемон зараз знаходиться у Німеччині на підписці про невиїзд із заставою в 75 тис. євро і повинен повідомляти про себе щотижня поліції. Затриманий він був у березні в Німеччині, коли повертався з Фінляндії до Брюсселя. Підставою для арешту став європейський ордер, виданий Іспанією.

Колишнього лідера іспанського регіону Каталонія Пучдемона звинувачують, зокрема, у підбурюванні до бунту після спроб домогтися незалежності Каталонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-