МЗС Естонії підтримав заяву Держдепу США про невизнання окупації Криму

МЗС Естонії підтримав заяву Держдепу США про невизнання окупації Криму

Укрінформ
Міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер виступив на підтримку заяви держсекретаря США Майка Помпео з приводу засудження агресії в Україні і невизнання окупації Криму.

Про це йдеться в заяві міністра, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Я вітаю заяву глави зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів Майка Помпео про невизнання окупації Криму і незаконної анексії. Крим є і залишиться частиною України. Незмінне лідерство Сполучених Штатів в політиці невизнання приєднання Криму (до РФ - ред.) дуже важливе. Сьогоднішня декларація підтверджує, що ані Сполучені Штати, ані міжнародне співтовариство не мають наміру приймати кримську анексію або зараз, або в майбутньому», - вважає Міксер.

Читайте також: У Криму окупанти завели справу на дітей, які зняли російський прапор з сільради

Він також підкреслив, що у світі повинні залишатися незмінними «дуже важливі принципи в міжнародних відносинах, а саме повага суверенітету і територіальної цілісності держав, відмова від загроз, застосування сили для зміни кордонів».

Напередодні держсекретар США оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що Сполучені Штати не визнають претензій Росії на суверенітет над окупованим Кримом і обвинувачують її в тому, що вона підриває міжнародні принципи миру та безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-