США не надсилатимуть своїх громадян у Росію на допити – Помпео

США не надсилатимуть своїх громадян у Росію на допити – Помпео

Укрінформ
Після того, як Сенат США прийняв резолюцію на захист американських офіційних осіб від допитів іноземними державами, глава Держдепартаменту Майк Помпео підтвердив намір дотримуватися такої позиції.

Про це він заявив у інтерв'ю телеканалу CBN, текст якого поширило в понеділок зовнішньополітичне відомство США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Адміністрація (президента Трампа – ред.) не збирається надсилати або примушувати американців приїжджати до Росії для того, щоб бути допитаними Володимиром Путіним і його командою", - відповів Помпео на пряме запитання ведучого.

Він зазначив, що хоча президент Трамп і оцінює зустріч з Путіним у Гельсінкі 16 липня як можливість для створення прямого каналу спілкування, він все ж усвідомлює, що інтереси обох держав не поділяються повною мірою.

Як повідомляв Укрінформ, перед зустріччю в Гельсінкі американська сторона висунула офіційні звинувачення 12 співробітникам російського ГРУ в послідовному втручанні у вибори в США шляхом хакерських атак і зламів, спрямованих проти штабу демократів.

Читайте також: Twitter заблокував акаунти, пов'язані з 12 російськими шпигунами

Можливість проведення допиту цих осіб обговорювалась на переговорах президентів у фінській столиці. У відповідь Росія висунула вимогу допитати колишніх американських чиновників, у тому числі дипломатів по іншій справі.

Минулого тижня Сенат США прийняв резолюцію, яка захищає від допитів з боку іноземних держав (у тому числі, уряду РФ) всіх американських дипломатів, чиновників, політиків, правоохоронців та військових.

Фото: Win McNamee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-