США висунули офіційні обвинувачення 12 російським розвідникам

США висунули офіційні обвинувачення 12 російським розвідникам

Укрінформ
У Сполучених Штатах оприлюднені офіційні обвинувачення проти 12-ти громадян Росії, які працюють в ГРУ, у послідовному втручанні у вибори в США шляхом хакерських атак і зламів, спрямованих проти штабу демократів.

Про це заявив у п'ятницю заступник генпрокурора Род Розенстайн, повідомляє американський телеканал CNN. 

"Міністерство юстиції в рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання РФ у вибори 2016 року оголосило обвинувальний акт проти 12 російських громадян, звинувативши їх у "тривалих зусиллях", спрямованих на отримання хакерського доступу до електронних листів та комп'ютерної мережі демократів", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: У Сенаті США підтвердили втручання Росії у президентські вибори

Як підкреслюється, всі 12 росіян є співробітниками Головного розвідувального управління РФ, вони не розглядаються як приватні особи, оскільки використовували у своїй діяльності службові можливості.

У Міністерстві юстиції США стверджують, що хакерський злам був спрямований проти президентської кампанії Гілларі Клінтон, Демократичного національного комітету та Комітету демократичної кампанії в Конгресі з наміром "оприлюднити цю інформацію в Інтернеті від імені DCLeaks і Guccifer 2.0, а також інших організацій".

Водночас, як заявив з цього приводу заступник генерального прокурора Род Розенстайн, у змові не фігурують громадяни США і немає підтверджень, що це змінило підрахунок голосів чи результати виборів.

Обвинувальний акт був оголошений Міністерством юстиції в момент, коли президент США перебуває в європейському турне та готується до зустрічі з Путіним наступного понеділка в Гельсінкі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-