Польща не будуватиме “стіни” на кордоні з Україною та Білоруссю

Польща не будуватиме “стіни” на кордоні з Україною та Білоруссю

Укрінформ
Варшава не будуватиме загороди від диких кабанів на кордоні з Білоруссю та Україною. 

Своє рішення Польща ухвалила на основі фахової оцінки Європейської агенції безпеки харчової продукції (EFSA), яка критично висловилася щодо ефективності від цієї загороди для захисту від африканської чуми свиней (АЧС),, повідомив у Сеймі Польщі міністр сільського господарства країни Ян Кшиштоф Ардановський.

“Будівництво довгого паркану не є ефективним. Таку оцінку було видано на минулому тижні і на ній базується рішення польського уряду відмовитися від цього (будівництва загороди — ред.)”,- заявив Ардановський.

Він зазначив, що EFSA вважає ефективними загороди на незначних ділянках місцевості і створення невеликих пасток.

Читайте також: Польща відклала будівництво "стіни" на кордоні з Україною та Білоруссю

За словами міністра, кошти, які планувалося витратити на будівництво загороди, буде використано на захист від АЧС у фермерських господарствах. Крім того, ймовірно, з цих коштів фінансуватиметься діяльність мисливських товариств по відстрілу диких кабанів.

Як інформувало агентство, президент Польщі наприкінці грудня минулого року підписав спецзакон про боротьбу з АЧС, який передбачав, зокрема, і будівництво загороди довжиною 1,1 тис. кілометрів на кордоні з Білоруссю та Україною. Вартість її будівництва упродовж 2018-2021 років мала скласти загалом близько 235 млн злотих (63 млн дол.). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-