ЄС привітав скасування надзвичайного стану в Туреччині

ЄС привітав скасування надзвичайного стану в Туреччині

Укрінформ
Євросоюз позитивно оцінює рішення керівництва Туреччини не продовжувати режим надзвичайного стану.

Про це заявила у четвер Європейська служба зовнішньої діяльності, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Завершення надзвичайного стану в Туреччині, який було запроваджено після спроби державного перевороту в 2016 році, є позитивним кроком. Водночас ми переконані, що ухвалення нових законодавчих пропозицій, які наділяють великими повноваженнями органи влади та залишають деякі обмеження, що передбачає режим надзвичайного стану, може спричинити негативний ефект», - заявили в ЄС.

Як також наголошується, Євросоюз очікує на дотримання в Туреччині прав людини, верховенства права та фундаментальних свобод, що є вагомими чинниками для розвитку відносин між сторонами.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині припинив діяти режим надзвичайного стану, введений у країні після спроби державного перевороту влітку 2016 року.

Читайте також: У Туреччині завершилася дія режиму надзвичайного стану

У ніч на 16 липня 2016 група військовослужбовців ЗС Туреччини зробила спробу збройного захоплення влади в країні. У результаті протистояння загинули 260 людей. В країні розпочалася хвиля переслідувань, яка зустріла критику з боку Заходу.

Влада Туреччини назвали головним натхненником і організатором заколоту ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який проживає в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-