Посол США в Росії не вірить, що Трамп змінить позицію по Криму

Посол США в Росії не вірить, що Трамп змінить позицію по Криму

Відео
Укрінформ
Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з Путіним навряд чи змінить своє ставлення в питанні Криму в розріз з позицією офіційного Вашингтона, який не визнає російської анексії українського півострова.

Таке переконання висловив у неділю в інтерв'ю телеканалу NBC News посол США в Росії Джон Гантсман.

"Порядок денний формується президентом", - зауважив Гантсман на запитання, чи дотримуватиметься він позиції США і НАТО, що Крим належить Україні.

Водночас він підкреслив: "Я вважаю, малоймовірно, що ви побачите будь-які зміни по Криму".

Він також акцентував, що заплановані на понеділок заходи в Гельсінкі матимуть статус лише зустрічі між президентами Трампом і Путіним, а не саміту, як це називали раніше в офіційних колах. Він пояснив, що за підсумками переговорів не передбачається спільної заяви, до того ж статус решти заходів не відповідає рівню саміту. "Я сподіваюсь, це буде детальна розмова, у якій ми зможемо знайти деякі взаємовигідні та спільні інтереси", - зауважив Гантсман.

Читайте також: Білий дім оприлюднив графік Трампа в день зустрічі з Путіним

За словами американського дипломата, сторони також не порушуватимуть питання екстрадиції 12-ти російських розвідників, проти яких Міністерство юстиції США кілька днів тому висунуло офіційні звинувачення у втручання в президентські вибори. Він повідомив, що ФБР продовжує працювати над цією справою, тому він не може розкрити деталей. Водночас, Гантсман не виключив, що це питання може бути частиною обговорень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-