Уряд Куби планує офіційно визнати приватну власність

Уряд Куби планує офіційно визнати приватну власність

Укрінформ
Комуністичний уряд Куби заявив, що планує вперше офіційно визнати приватну власність. Також нова Конституція визнає центральне планування і державне підприємництво ключовими для економіки країни.

Деталі були оприлюднені 14 липня в пакеті реформ, які розгляне Національна асамблея цього місяця і може винести їх на вседержавний референдум вже цього року, повідомляє "Радіо Свобода".

Сучасна конституція Куби, написана в радянські часи, визнає лише державну, кооперативну, фермерську, особисту та спільну власність.

Сотні тисяч кубинців стали самозайнятими з 2010 року у нових приватних компаніях, починаючи від ресторанів і салонів краси.

Читайте також: Ердоган представив новий уряд Туреччини

Зміни сталися в рамках ринкових реформ колишнього президента Рауля Кастро, спрямованих на посилення економіки, зазначається в інформації.

Конституційна реформа також створить позицію прем'єр-міністра поряд з президентом. Однак, Компартію планується зберегти як єдину політичну силу в країні.

Компартійна газета Granma опублікувала короткий зміст нової конституції, але не окреслює специфіки усіх 224 статей.

Як відомо, у квітні Національна асамблея Куби обрала головою державної ради Мігеля Діаса-канело, який до цього був першим заступником голови ради.

Рауль Кастро керував Кубою з лютого 2008 року. Він успадкував цю посаду після свого старшого брата Фіделя. Протягом 30 років (з 1976 року) Рауль Кастро був першим віце-президентом і фактичним наступником брата.

Фото: News Front

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-