Трамп: Німеччина платить мільярди Росії за газ, а ми маємо захищати її

Трамп: Німеччина платить мільярди Росії за газ, а ми маємо захищати її

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп наголошує, що йому незрозуміла політика деяких країн НАТО, які розвивають співпрацю з Росією у сфері енергетики.

Про це йшлося під час зустрічі Трампа з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«США захищають Німеччину, ми захищаємо Францію, ми захищаємо кожного... Це неприйнятно, коли вони платять мільярди Росії, і ми маємо захищати їх», - наголосив Трамп, говорячи про співпрацю, зокрема Німеччини, з Росією у сфері енергетики.

Слід зазначити, що американський лідер під час дискусії із генсеком НАТО кілька разів порушував проблематику залежності Європи віз Росії у сфері енергетики.

У свою чергу, глава Альянсу зауважив, що нації у складі НАТО мають розбіжності з деяких питань, але, попри це, союзники залишаються сильними, зберігаючи єдність.

Столтенберг також нагадав, що навіть за часів холодної війни країни НАТО торгували з колишнім СРСР.

Водночас Трамп підкреслив, що торгівля – це одне, а енергетика – це «зовсім інша історія».

Дискусія пройшла на тлі невдоволення американського лідера неналежними витратами європейських союзників на оборону.

Читайте також: Трамп прибув до Брюсселя для участі в роботі саміту НАТО – Білий дім

Питання справедливого розподілу бюджетного тягаря поміж країнами-членами НАТО стане одним із головних у порядку денному саміту Альянсу, який 11-12 липня проходить у Брюсселі.

Як відомо, Росія планує побудувати газопровід «Північний потік-2» до Німеччини в обхід України через Балтійське море. 51% акцій належить російському Газпрому. РФ хоче побудувати дві нитки газогону (до 55 млрд кубометрів газу на рік). Проти проекту активно виступають країни Балтії, Польща, Україна, а також США. Зокрема, 5 квітня Верховна Рада України закликала світ не підтримувати будівництво російського "Північного потоку-2". 

Фото: https://www.flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-