ОБСЄ наполягає на виведенні російських військ з Придністров'я

ОБСЄ наполягає на виведенні російських військ з Придністров'я

Укрінформ
Парламентська асамблея ОБСЄ підтверджує необхідність виведення російських військ і озброєння з території Придністровського регіону Молдови і переформатування миротворчої місії на Дністрі.

Про це поінформували в прес-службі парламенту Молдови за підсумками участі молдавської делегації в роботі ПА ОБСЄ, яка проходить у Німеччині, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Поправки, внесені до резолюції сесії ПА ОБСЄ про виведення російських військ з Придністровського регіону і про трансформацію миротворчої місії на Дністрі в міжнародну цивільну місію спостерігачів під егідою міжнародних організацій, були прийняті за пропозицією делегації Молдови», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Спецпред України обговорив у Кишиневі питання Придністровського врегулювання

Підкреслюється також, що поправки були внесені до резолюції за підтримки делегацій України, Румунії, США, Великої Британії, Грузії і Литви.  

Як повідомлялося, на території невизнаного Придністров'я розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1400 осіб), а на військових складах в селі Колбасна Рибницького району зберігаються більше ніж 20 тисяч тонн боєприпасів.

На трансформації миротворчої місії на Дністрі в цивільну місію міжнародних спостерігачів наполягають усі учасники переговорів щодо Придністровського врегулювання, за винятком Придністров'я і Російської Федерації.

Фото: OSCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-