Спецпред України обговорив у Кишиневі питання Придністровського врегулювання

Спецпред України обговорив у Кишиневі питання Придністровського врегулювання

Укрінформ
Спецпредставник України з питань Придністровського врегулювання Віктор Крижановський обговорив в Кишиневі хід реалізації досягнутих між Кишиневом і Тирасполем домовленостей.

У зустрічі Крижановського з віце-прем'єром Молдови з реінтеграції Христиною Лісник взяв участь Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

Як проінформували в прес-службі Посольства України в Молдові, сторони обговорили ситуацію, що склалася в регіоні, у сфері безпеки у зв'язку з несанкціонованим переміщенням російських військ і військової техніки біля складів з боєприпасами в селі Колбасна Рибницького району (Придністровський регіон).

Особлива увага під час зустрічі була приділена прийнятій Генеральною асамблеєю ООН резолюції про повне і беззастережне виведення Оперативної групи російських військ і озброєння з території Молдови.

Читайте також: У Кишиневі знову протестують проти анульованих результатів виборів мера

Як повідомлялося, на території Придністровського регіону розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1400 військовослужбовців), а на військових складах в селі Колбасна зберігаються більше 20 тисяч тонн боєприпасів.

На минулому тижні представники Об'єднаної контрольної комісії (до її складу входять представники Молдови, Придністров'я, України та Росії) та ОБСЄ двічі зафіксували несанкціоноване пересування російської військової техніки по території Зони безпеки на Дністрі, що заборонено Угодою про мирне врегулювання Придністровського конфлікту, яке було підписано ще в 1992 році в Москві. 

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-