Дерипаска

Дерипаска "сховав" будівельний бізнес у зятя глави Росгвардії

Укрінформ
Власник великої компанії «Базовий елемент», що потрапив під санкції США, російський олігарх Олег Дерипаска продав частку в девелоперському бізнесі Юрієві Чечихіну.

Про це повідомляє РБК з посиланням на Єдиний державний реєстр юридичних осіб (ЄДРЮО).

"Зміни у складі акціонерів ТОВ "Главстрой-інвест", яке входить у будівельний підрозділ холдингу "Базовий елемент" Олега Дерипаски, сталися в середу, 4 липня, йдеться у даних ЄДРЮО. Власником 9% ТОВ став Юрій Чечихін. Власником 90,9% залишилася структура Дерипаски", - говориться в повідомленні.

Уточнюється, що мільярдер володіє цією часткою не безпосередньо, а через кіпрську Fenestraria Consultans Ltd і Basic Element Ltd з Джерсі. Нагадаємо, що остання була включена до санкційного списку США через наближення до Дерипаски.

За інформацією Фонду боротьби з корупцією (ФБК), Юрій Чечихін, одружений з дочкою глави Росгвардії Віктора Золотова, разом із сином Золотова Романом також він володіє продюсерською компанією ТОВ "Фестивалі і кіно". Юрій Чечихін і Роман Золотов продюсують російські фільми та серіали. ІНН нового співвласника "Главстрой-інвеста" співпадає з ІНН власника ТОВ "Фестивалі і кіно" та інших продюсерських компаній.

Читайте також: Путін підписав закон про контрсанкції проти США та їх союзників

З 2009 по 2011 рік Чечихін обіймав пост гендиректора газети "Известия". Він також володіє будівельною компанією "Домстрой", яка, зокрема, ремонтувала будинок відпочинку "Можайський" для Міноборони.

Раніше 25% "Главстрой-СПб" належали давнім партнерам Дерипаски по девелоперському бізнесу Максиму Воробйову і Михайлу Кеніну. Нині вони вже не мають відношення до цієї компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-