В ООН констатували скорочення потоків біженців в Європу

В ООН констатували скорочення потоків біженців в Європу

Укрінформ
Сумарна кількість біженців до Європи через Середземне море з початку року скоротилася уп'ятеро, проте число загиблих при перетині морської ділянки не зменшується.

Про це заявив на брифінгу в Женеві прес-секретар УВКБ Чарлі Яксли, повідомляє Центр новин ООН.

"З початку року в Європу по Середземному морю прибули понад 45 700 шукачів притулку та мігрантів. Це в п'ять разів менше, ніж за перші шість місяців минулого року. Проте кількість випадків загибелі людей на цьому небезпечному маршруті не скорочується", - цитує прес-служба офіційного представника УВКБ.

Читайте також: Угорщина охороняє кордони ЄС від мігрантів 24/7 – Орбан

За його словами, в 2018 році число загиблих і зниклих без вісті в Середземному морі перевищила тисячу осіб. Таке високе число жертв спостерігається вже п'ятий рік поспіль, незважаючи на скорочення потоків біженців.

Висловлюючи стурбованість зростанням кількості жертв, представник УВКБ закликав активізувати пошуково-рятувальні операції. Він підкреслив, що Верховний комісар ООН у справах біженців закликає активно залучати до цих операцій неурядові організації.

"З січня по квітень на частку НВО, довелося приблизно 40% тих, хто висадився в Італії, включаючи людей, спочатку врятованих військовими і торговими судами, а потім перекладених суду НУО", - сказав прес-секретар.

Читайте також: Австрія вимагає від ФРН чітких роз'яснень з "міграційній компромісу"

Він також зазначив, що будь-яке обмеження пошуково-рятувальної діяльності майже напевно призведе до зростання жертв від рук контрабандистів, які продовжують організовувати морські перевезення, використовуючи старі, часто непридатні суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-