Угорщина охороняє кордони ЄС від мігрантів  24/7 – Орбан

Угорщина охороняє кордони ЄС від мігрантів 24/7 – Орбан

Укрінформ
Глави урядів ФРН Ангела Меркель та Угорщини Віктор Орбан готові співпрацювати в міграційному питанні попри дуже серйозні розбіжності у поглядах по деяких аспектах проблеми.

Про це вони заявили під час спільної прес-конференції за результатами переговорів у Берліні в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обговорили міграційне питання. Тут дуже різні погляди", - констатувала Меркель.

При цьому вона зауважила, що обидві країни єдині в розумінні та добре співпрацюють у подоланні причин міграції, допомоги країнам походження мігрантів, у спільних проектах в Африці, у рамках місії Frontex; обидві згодні з необхідністю захисту зовнішніх кордонів, унеможливлення "роботи" контрабандистів.

Що стосується розбіжностей у підходах, то Меркель нагадала, що Німеччина, на відміну від Угорщини, приймає біженців з Туреччини, що власне стало умовою угоди між Анкарою та ЄС. Окрім того, ФРГ намагається створювати легальні можливості в себе для африканців, адже інакше співпрацювати з Африкою з подолання нелегальної міграції буде "дуже важко".

Що стосується створення хот-спотів в африканських країнах, то це можливо лише якщо ці країни погодяться, якщо з ними будуть проведені переговори. Африканський союз розробляє міграційну концепцію, планується створити новий координаційний пункт у Марокко, який буде уповноважений вести переговори з ЄС, поінформувала Меркель.

Читайте також: Меркель про кризу біженців: Нам потрібна юридично прийнятна відповідь

Віктор Орбан зі свого боку назвав несправедливими та образливими докори Угорщині у відсутності солідарності в міграційному питанні. "Нам, угорцям, це болить", - заявив він. За словами прем'єра, країна робить свій внесок, вона 24 години на добу за допомогою 8 тис. озброєних бійців охороняє зовнішній кордон ЄС, не допускаючи нелегальних мігрантів, у тому числі, й до Німеччини. "Це – солідарність, ми це сприймаємо дуже серйозно", - підкреслив він.

Меркель погодилася, що Угорщина робить важливу справу, будучи прикордонною країною, але закликала не забувати, що "мова йде про людей", про гуманізм. Вона переконана, що неможливо просто відгородитися, ізолюватися, адже у питанні біженців дуже багато пов'язане з цінностями Європи.

На це Орбан відповів, що його країна "реагує гуманно", допомагаючи країнам, звідки походять біженці. "Але ми не хочемо імпортувати проблеми", - наголосив він, підкресливши, що головним своїм завданням Будапешт вважає захист зовнішніх кордонів заради збереження незмінності Шенгенської зони.

Ясно те, що давно відомо, - країни "бачать світ по-різному", сказали глави урядів. Водночас обидва висловили упевненість в докладанні спільних зусиль для вирішення проблеми. 

Фото: @RegSprecher

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-