Меркель про кризу біженців: Нам потрібна юридично прийнятна відповідь

Меркель про кризу біженців: Нам потрібна юридично прийнятна відповідь

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель наполягає на юридично обгрунтованих шляхах розв'язання кризи біженців зусиллями усіх країн ЄС.

Про це вона заявила під час дебатів щодо бюджету ФРН у середу у Бундестагу, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Нам потрібна юридично прийнятна відповідь, реалістична відповідь, солідарна відповідь... Для усіх видів міграції має бути більше порядку, щоб у людей було враження, що є дотримання закону і порядку", - сказала канцлер.

Меркель нагадала, що "майбутнє Німеччини пов'язане з майбутнім Європи", і підкреслила, що вирішення проблеми мігрантів і біженців - завдання не лише Європи, але і всього світу. Вона проінформувала про прийняте у Брюсселі рішення виділити Анкарі другий транш у розмірі 3 млрд євро у рамках угоди ЄС-Туреччина, підкресливши, що ці кошти йдуть не на потреби Туреччини, а на потреби біженців, яка та приймає у себе, вносячи "величезний вклад" у вирішення питання.

Читайте також: Торговій війні зі США треба запобігти - Меркель

Канцлер також повідомила про намір внести 500 млн євро до Африканського трастового фонду, завданням якого є боротьба з причинами міграції.

За даними глави німецького уряду, нині Середземне море по так званому центрально-середземноморському маршруту на човнах перетинають на 95% менше людей, ніж раніше. Проте, захист європейських зовнішніх кордонів, у тому числі і за рахунок розширення до 10 тисяч поліцейських до 2020 року пограничного агентства ЄС Frontex, має бути посилено.

"Ми усі знаємо, що вільне переміщення усередині Шенгену може виявитися під загрозою, якщо ми не працюватимемо над цим питанням", - нагадала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-