Торговій війні зі США треба запобігти - Меркель

Торговій війні зі США треба запобігти - Меркель

Укрінформ
Введення адміністрацією США мит на сталь і алюміній і можливе введення таких на автомобілі загрожує торговельною війною, якій необхідно запобігти.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи в середу в Бундестазі, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Варто докласти всіх зусиль, щоб залагодити цей конфлікт, поки він не перетворився на справжню війну. Але для цього потрібні 2 сторони", - сказала Меркель.

Вона нагадала, що ЄС вже зіткнувся з митами на алюміній і сталь, але "дискусія може стати ще більш складною", якщо справа дійде до мит на авто, імпортовані Сполученими Штатами. "Це вже обриси наступного конфлікту", - вважає глава німецького уряду. Вона сподівається, що його все ж вдасться уникнути, в тому числі і завдяки переговорам керівництва ЄС у Вашингтоні, оскільки "добре функціонуюча світова торгова система залежить від того, що країни співпрацюють на партнерській основі".

Читайте також: Меркель позитивно сприймає підвищення оборонних витрат

Меркель вважає неправильним і "старомодним" говорити про дефіцит США в торгівлі з ЄС, маючи на увазі лише торгівлю товарами. "Якщо ви порахуєте послуги, включаючи цифрові послуги, то у вас буде зовсім інший баланс торгівлі, де у США велика перевага в Європі, а не навпаки", - сказала вона.

За підрахунками німецьких економістів, профіцит у торгівлі США з ЄС товарами і послугами в 2017 році становив 14,2 млрд доларів. Європейські компанії дійсно експортують більше товарів в США, однак американські компанії більше інвестують в ЄС і, в результаті, отримують значну фінансову вигоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-