Спецслужби Британії перебувають в готовності до нових атак з боку Росії

Спецслужби Британії перебувають в готовності до нових атак з боку Росії

Укрінформ
Британські спецслужби переведені в режим готовності до чергових локальних нападів Росії із застосуванням хімічної зброї або проведення нею кібератак після того, як в РФ завершиться Чемпіонат світу з футболу.

Про це повідомило в п'ятницю британське центральне видання The Times із посиланням на джерело в спецслужбах країни.

"Співробітники розвідки перебувають в готовності до нової спроби вбивства або кібератаки на критично важливу інфраструктуру в країні, на кшталт об'єктів енергетики або водопостачання", - йдеться в публікації.

Читайте також: Отруєння біля Солсбері: Канада готова допомогти Британії у розслідуванні

За словами джерела, спецслужби сприймають це як загрозу.

"Це серйозно",- зауважив співрозмовник.

Водночас, джерела в британському уряді висловили більш помірну оцінку потенційній загрозі. Вони зауважили, що володіють інформацією, яка вказує на можливість нового проведення в Британії операцій російських спецслужб.

Читайте також: Мей обіцяє ретельне розслідування нових отруєнь біля Солсбері

Як повідомляв Укрінформ, у місті Еймсбері графства Вілтшир на півдні Англії були виявлені непритомні чоловік і жінка. Їхній стан пов'язують із впливом хімічної речовини із групи бойових газів типу "Новічок".

Кілька місяців тому, в місті Солсбері (за 16 км від Еймсбері) подібна хімічна зброя була застосована проти колишнього офіцера ГРУ ГШ Росії Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. В обох випадках британська влада звинуватила Росію в проведенні спеціальних операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-