Мей обіцяє ретельне розслідування нових отруєнь біля Солсбері

Мей обіцяє ретельне розслідування нових отруєнь біля Солсбері

Укрінформ
Британська поліція зробить все можливе, щоби розслідувати новий випадок отруєння хімічною речовиною неподалік від місця, де були отруєні екс-співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль та його донька у місті Солсбері.

Про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей перед зустріччю з канцлером ФРН Ангелою Меркель в Берліні в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поліція буде непохитна в розслідуванні того, що сталося", - запевнила Мей.

За її словами, викликає глибоке занепокоєння те, що ще дві людини зазнали дії нервово-паралітичного агенту "Новічок" у Британії.

Мей подякувала Німеччині за підтримку в останні тижні після хімічної атаки в Солсбері.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Еймсбері графства Вілтшир на півдні Англії були виявлені непритомні чоловік і жінка. Їхній стан пов'язують із впливом невідомої речовини.

Інцидент розслідує контртерористичний підрозділ поліції. ЗМІ назвали імена постраждалих - це Чарлі Роулі і Дон Стерджес. Обоє перебувають в критичному стані. Інших постраждалих немає.

Читайте також: Британія звинуватила Росію у "варварському" використанні "Новічка"

Також повідомлялося, що у пари виявлені симптоми, подібні до тих, що спостерігалися у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, які були отруєні в Солсбері у березні цього року. Еймсбері розташований за 16 км від міста Солсбері.

Поліція встановила, що сім'ю Скрипаля отруїли нервово-паралітичним речовиною типу "Новічок". Британська влада звинуватила в причетності до отруєння Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-