Отруєння біля Солсбері: Канада готова допомогти Британії у розслідуванні

Отруєння біля Солсбері: Канада готова допомогти Британії у розслідуванні

Укрінформ
Канада висловила підтримку Британії після нового випадку отруєння хімічною речовиною, що стався неподалік Солсбері, та готова надати допомогу у розслідуванні.

Про це заявили у МЗС Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Канада підтверджує свою підтримку Об'єднаного Королівства, яке розслідує інцидент із застосуванням хімічної речовини “Новічок” на своїй території. Наші думки зараз із двома жертвами, їхніми родинами та рятувальниками”, - зазначили у МЗС.

У канадському зовнішньополітичному відомстві додали, що готові надати будь-яку підтримку британським слідчим у розслідуванні цього інциденту. “Цей випадок нагадує, чому міжнародна спільнота мусить дотримуватися спільного зобов'язання стосовно заборони виробництва та використання такої небезпечної зброї. Її застосування є безвідповідальним порушенням цього зобов'язання”, - наголосили у МЗС.

Читайте також: Скрипаля врятував від смерті дощ - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у місті Еймсбері графства Вілтшир на півдні Англії 4 липня були виявлені непритомні чоловік і жінка. Обоє потерпілих перебувають у критичному стані. Їхній стан пов'язують із впливом невідомої речовини.

У пари виявлені симптоми, подібні до тих, що спостерігалися у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, які були отруєні в місті Солсбері у березні цього року (Еймсбері розташований за 16 км від Солсбері).

Поліція встановила, що сім'ю Скрипаля отруїли нервово-паралітичним речовиною типу "Новічок". Британська влада звинуватила Росію в причетності до отруєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-