Скрипаля врятував від смерті дощ - ЗМІ

Скрипаля врятував від смерті дощ - ЗМІ

Укрінформ
Російський екс-офіцер ГРУ Сергій Скрипаль уникнув смерті від нервово-паралітичної речовини "Новічок" завдяки дощу в Солсбері.

Про це повідомляє The Sun із посиланням на джерела в силових відомствах.

"Сергій Скрипаль уникнув смерті від отруєння "Новічком" тільки завдяки дощу в Солсбері", - йдеться у повідомленні.

Саме дощ розбавив нервово-паралітичну речовину, яку пирскнули на двері будинку, де жив Скрипаль, і від цього був знижений рівень ефективності отрути.

Зазначається, що дощ розпочався  4 березня за декілька хвилин до того, як Сергій разом із донькою Юлією зайшли у будинок.

За словами співрозмовника, якби не дощ, то ймовірно Сергія та Юлії вже не було б у  живих. 

Нагадаємо, що 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія потрапили у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною.

14 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію і оголосила про висилання з країни 23 дипломатів РФ і  скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією низка країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

Читайте також: Росія стежила за Скрипалями ще за кілька місяців до отруєння - ЗМІ

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікувала речовину, якою був отруєний Скрипаль і його дочка Юлія, і підтвердили російське походження "Новічка".

Згодом спецслужби Великобританії встановили осіб, підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Скрипаля та його доньку. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-