Помпео не планує зустрічатися з Лавровим перед самітом президентів – Держдеп

Помпео не планує зустрічатися з Лавровим перед самітом президентів – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон не планує проведення окремої зустрічі державного секретаря США Майка Помпео з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим до запланованих цього місяця у Фінляндії переговорів президентів США Дональда Трампа й РФ Володимира Путіна.

Це підтвердила у вівторок під час брифінгу в Державному департаменті США речниця відомства Хізер Науерт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ні, нічого немає в графіку, принаймні станом на зараз", - зауважила офіційний представник Держдепу у відповідь на запитання, чи планують Помпео і Лавров бачитися перед запланованою зустріччю президентів США і Росії.

Нагадаємо, минулого тижня Білий дім і Кремль повідомили, що глави держав планують зустрітися в Гельсінкі 16 липня. Як зазначили в Вашингтоні, "лідери обговорять відносини між Сполученими Штатами й Росією та ряд питань національної безпеки".

Читайте також: Білий дім підтвердив дату і місце зустрічі Трампа з Путіним

З метою підготовки саміту минулого тижня в Москві перебував радник з питань національної безпеки Білого дому Джон Болтон. При цьому, за усталеною практикою, перед переговорами на найвищому рівні проходить ряд попередніх зустрічей, у тому числі на рівні глав зовнішньополітичних відомств країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-