Білий дім підтвердив дату і місце зустрічі Трампа з Путіним

Білий дім підтвердив дату і місце зустрічі Трампа з Путіним

Укрінформ
Офіційний Вашингтон підтвердив оприлюднену раніше Кремлем інформацію про зустріч президентів США й Росії у фінській столиці Гельсінкі 16 липня.

Про це йдеться в короткій заяві речника Білого дому, оприлюдненій у четвер, повідомляє Укрінформ.

"Президент Дональд Трамп і президент РФ Володимир Путін зустрінуться 16 липня 2018 року в Гельсінкі, Фінляндія", - зазначається в документі.

Щодо змісту переговорів у заяві американської сторони коротко зауважується: "Лідери обговорять відносини між Сполученими Штатами та Росією та низку питань національної безпеки".

Таким чином, зустріч американського і російського лідерів відбудеться після участі президента США в саміті НАТО, що відбудеться в Брюсселі 11-12 липня, а також після візиту Трампа до Великої Британії. У цьому зв'язку з боку європейських партнерів США, а також у політичних колах у Вашингтоні лунали занепокоєння, щоби саміт президентів США і Росії не був спланований перед цими важливими подіями в Європі. Це було важливо з точки зору формування спільної позиції перед переговорами з російським президентом.

Читайте також: Трамп зустрінеться з Путіним 16 липня в Гельсінкі

Рішення про час та місце зустрічі, а також її наповнення було прийняте після візиту радника з питань національної безпеки Білого дому Джона Болтона до російської столиці. Він провів низку зустрічей, у тому числі особисто з президентом Путіним

При цьому не виключено, що порядок денний переговорів також буде обговорений до саміту на зустрічі глав зовнішньополітичних відомств РФ і США.

Фото: AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-