Глава МВС Німеччини готовий подати у відставку - ЗМІ

Глава МВС Німеччини готовий подати у відставку - ЗМІ

Укрінформ
У німецькому політикумі поглиблюється криза: глава МВС заявив про готовність іти у відставку, керівник уряду продовжує наполягати на європейському вирішенні міграційної кризи.

За розвитком подій стежить Укрінформ.

«Зеєхофер (Хорст Зеєхофер, голова Християнсько-соціального союзу і міністр внутрішніх справ) заявив про відставку... – як міністр і лідер партії!» - інформує мюнхенський журналіст з посиланням на учасників засідання керівництва ХСС у Мюнхені.

Сам політик поки не зробив офіційних заяв, але скасував заплановану прес-конференцію у понеділок ввечері в Мюнхені. Вже відомо, що його однопартійці виступили проти такого емоційного рішення.

Читайте також: Меркель: Міграційне питання може розколоти Європу

У Берліні тим часом до преси пізно ввечері вийшла генеральний секретар Християнсько-демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер. Вона заявила, що ХДС продовжує виступати за «людяне рішення» міграційного питання на європейському рівні. Односторонні рішення окремих країн були б «неправильним сигналом» партнерам Німеччини в ЄС, зазначила вона, назвавши рішення саміту ЄС 28-29 червня дуже важливими. Крамп-Карренбауер заявила, що в ХДС у співпраці з інститутами ЄС і партнерами в Союзі, а також на основі генерального плану німецького МВС буде продовжувати працювати над проблемою врегулювання питання міграційного та інтеграції біженців.

Читайте також: У США розмірковують над виводом американських військ з ФРН - ЗМІ

Тим часом партнери ХДС і ХСС по коаліції, соціал-демократи, які виступають з критикою двох сестринських партій і закликають їх до пошуку консенсусу. Віце-канцлер Олаф Шольц (СДПН) заявив: «Те, що тут неможливі ніякі компроміси, не розуміє взагалі ніхто. Це не те, що можна собі уявити при правильному управлінні».

Сама голова ХДС і канцлер Ангела Меркель раніше сказала, що буде намагатися зберегти блок консервативних партій – Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу.

«Я зроблю все, щоб ми в ХДС і ХСС приймали рішення, які дозволять нести відповідальність за країну... Я б хотіла, щоб ХДС і ХСС залишалися разом, наша спільна робота – історія успіху для Німеччини, разом ми сильні», - сказала голова ХДС.

Якщо партії не домовляться, це може призвести до розвалу уряду ФРН.

«Ситуація дуже серйозна», - визнала Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-