У США розмірковують щодо виводу американських військ з ФРН - ЗМІ

У США розмірковують щодо виводу американських військ з ФРН - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки зайнялося аналізом наслідків і підрахунком грошових коштів, необхідних для виводу або передислокації американських підрозділів з Німеччини.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на власні джерела в Пентагоні.

У Міноборони США цілком серйозно розглядають варіант вивести американські війська з Німеччини, або частково перенести їх в інше місце - наприклад, до Польщі, яка, як нагадує видання, висловила готовність виділити на утримання американської військової бази на своїй території два мільярди доларів.

Трамп, як повідомляє видання, задумався про виведення військ США з ФРН ще до початку 2018 року - президент тоді цікавився на зустрічі зі своїми військовими радниками щодо причини такої масштабного присутності американських військових на території Німеччини, заявляють джерела.

Читайте також: Трамп готовий обговорити з Путіним визнання анексії Криму - Bloomberg

За їх словами, саме після цього Трамп почав дорікати іншим країнам-членам НАТО в недостатньому, на його думку, фінансуванні військових потреб альянсу. Не можна також забувати, що чутки про можливе виведення військ США із ФРН можуть бути обумовлені збільшенням напруги між Трампом і канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Європейські чиновники, зазначає видання, серйозно стурбовані наміром Трампа і зондують грунт у спробах дізнатися, чи дійсно це план реалізації виводу, або просто чергова гра Трампа на тлі майбутнього саміту НАТО в Брюсселі.

Читайте також: Саудівська Аравія не обіцяла Трампу збільшити видобуток нафти - WSJ

Пентагон не дав ніяких інформативних коментарів з цього приводу. Його представник тільки заявив, що міністерство ретельно аналізує всі витрати і вигоди від розміщення військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-