На будівництві найбільшої у Росії верфі вкрали близько $120 млн - ЗМІ

На будівництві найбільшої у Росії верфі вкрали близько $120 млн - ЗМІ

Укрінформ
Правоохоронці РФ встановили, що під час будівництва найбільшої російської судноверфі "Зірка" у Примор'ї було викрадено близько 7,5 млрд рублів (приблизно 120 млн дол.)

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на поінформовані джерела.

"Розслідування триває вже понад чотири роки. Наразі встановлено, що викрали щонайменше 7,5 млрд рублів", - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронних органів, були викрадені гроші, інвестовані ВАТ "Далекосхідний завод "Зірка" у будівництво верфі "Зірка-ДСМЕ". Одним із головних фігурантів справи є колишній гендиректор Далекосхідного центру суднобудування і судноремонту (ДЦСС) Ігор Борбот. На даний момент він перебуває у США. Його затримали, але досі не депортували.

Читайте також: Російських тролів США будуть знаходити протягом доби - представник Держдепу

Інший ключовий фігурант справи - Олексій Бойцов - був депортований до Росії з США і перебуває під вартою. За словами джерела, він визнав свою провину в тому, що за винагороду здійснював незаконні банківські операції із коштами, виділеними на будівництво верфі.

У квітні 2015 року повноважний представник у Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв на спільному засіданні колегій Генпрокуратури та Мінсхідрозвитку у Хабаровську заявив, що під час будівництва "Зірки" було викрадено понад 4 млрд рублів (63 млн дол.). У зв'язку із цим було порушено низку кримінальних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-