Генасамблея ООН вимагає виведення військ РФ із Придністров'я

Генасамблея ООН вимагає виведення військ РФ із Придністров'я

Резолюція
Укрінформ
Генеральна Асамблея ООН у п'ятницю більшістю голосів прийняла Резолюцію про виведення іноземних військ із території Республіки Молдова, що вимагає припинення нелегального перебування російського контингенту в Придністровському регіоні Молдови.

У цьому зв'язку постійний представник України при ООН Володимир Єльченко поширив коментар, текст якого отримав у своє розпорядження Укрінформ.

"Україна як один зі співавторів вітає схвалення резолюції ГА ООН про повне та безумовне виведення іноземних військ з території Республіки Молдова. Йдеться про вимогу до Росії вивести її війська з регіону Придністров’я, які знаходяться там без дозволу офіційної влади та всупереч конституції Молдови", - зауважив представник України.

У цьому зв'язку він закликав Росію до "негайної імплементації схваленої резолюції, а також виконання інших міжнародних зобов’язань у рамках придністровського врегулювання".

Єльченко підкреслив, що українська сторона послідовно виступає за відновлення суверенітету й територіальної цілісності Молдови, а також рішуче засуджує агресивну політику Росії відносно сусідніх країн. "Україні як нікому іншому добре відомі ведмежі обійми "русского мира", який окупував Крим і Донбас", - підкреслив у цьому зв'язку український дипломат.

Читайте також: Молдова просить ОБСЄ підтримати резолюцію про виведення військ РФ із Придністров'я

Він також наголосив на важливості того, що Генеральна Асамблея, попри "відчайдушні спроби" російської сторони заблокувати проект резолюції, вкотре підтвердила порушення РФ Статуту ООН та інших норм міжнародного права. "Це сприятиме притягненню кремлівського режиму до відповідальності за скоєні злочини не лише в Молдові, а й в Україні та інших частинах світу", - зауважив Єльченко.

За його словами, Україна разом із партнерами продовжить активно використовувати інструменти ООН з метою просування інтересів України, насамперед деокупації Криму та протидії збройній агресії РФ на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-