Молдова просить ОБСЄ підтримати резолюцію про виведення військ РФ із Придністров'я

Молдова просить ОБСЄ підтримати резолюцію про виведення військ РФ із Придністров'я

Укрінформ
Постійний представник Молдови в ОБСЄ, посол Віктор Осипов закликав держави-члени Організації з безпеки і співробітництва в Європі підтримати проект резолюції Генасамблеї ООН про повне і беззастережне виведення російських військ з Придністровського регіону.

Про це поінформували у прес-службі Міністерства закордонних справ та європейської інтеграції Молдови за підсумками виступу Осипова у Відні на Форумі ОБСЄ по співпраці в галузі безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Від імені Республіки Молдова посол Віктор Осипов закликає держави-члени ОБСЄ підтримати в ООН резолюцію про повне і беззастережне виведення російських військ та озброєння з території Республіки Молдова", - йдеться у повідомленні.

У своєму виступі на форумі Осипов нагадав, що після ухвалення 1999 року Стамбульської декларації ОБСЄ Росія почала виведення своїх військ, проте незабаром процес був припинений, а Оперативна група російських військ (близько 1400 військовослужбовців) і нині розквартирована у Придністровському регіоні Молдови.

Читайте також: Виведення російських військ з Придністров'я: слово за ООН

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 22 червня, Генеральна Асамблея ООН почне обговорення підготовленого Республікою Молдова проекту резолюції про повне і беззастережне виведення російських військ та озброєння з території невизнаного Придністров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-