У США дали 20 років

У США дали 20 років "елітному злочинцю" з СРСР та його бійцю

Укрінформ
У США двох членів організованої злочинної групи з колишнього СРСР визнали винними у вимаганні та інших звинуваченнях.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на департамент юстиції США.

"Суд визнав керівника групи, Раждена Шулая, і Автанділа Хурцідзе причетними до низки насильницьких злочинних дій, зокрема вимагання, крадіжок, торгівлі вкраденими товарами і шахрайства", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокурори називали Шулая російським словом "вором" - це, за їхніми словами, на кримінальному жаргоні означає, що він належить до "елітних злочинців з колишнього Радянського Союзу, які отримують данину від інших злочинців, пропонують захист і використовують їхній визнаний статус "вор" для вирішення спорів серед злочинців нижчого рівня".

Прокурори наголосили, що Шулай був одним з перших таких злочинців, звинувачених у рекеті в США. За словами прокурорів, більшість членів його банди народилися на території колишнього Радянського Союзу і підтримували зв’язки з колегами у Грузії, Україні та Росії, навіть коли працювали в штатах Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Невада та інших.

Читайте також: Поліція США виявила понад 550 нелегальних стволів у колишнього в'язня

Шулая визнали винним за п’ятьма статтями, зокрема про злочинну змову, яка передбачає максимальне покарання у вигляді 20 років ув’язнення. Інші статті мають термін позбавлення волі на строк до п’яти років.

Прокурори заявили, що боксер Херцидзе, колишній чемпіон у середній вазі, був бійцем Шулая. Сторона обвинувачення повідомила, що є відео, де він двічі нападав на людей від імені Шулая.

Хурцидзе визнали винним за статтями про злочинну змову і шахрайство, кожна з яких передбачає максимальне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-