У МЗС Польщі відреагували на інформацію про німецьких шпигунів у посольстві

У МЗС Польщі відреагували на інформацію про німецьких шпигунів у посольстві

Укрінформ
У МЗС Польщі занепокоєння викликала інформація австрійського видання Der Standard про те, що німецька розвідка (BND) упродовж багатьох років шпигувала за іноземними інституціями у Відні, серед яких було і посольство РП.

Про це заявив речник МЗС Польщі Артур Лампарт, повідомляє Onet.pl.

“Інформація австрійського видання Der Standard викликає обгрунтоване занепокоєння. Якщо інформація є правдивою, то це ставить під сумнів довіру, яка є дуже важливою у відносинах між членами ЄС та НАТО”,- повідомив Лампарт.

Він висловив сподівання, що справу буде “швидко з’ясовано”.

Der Standard, а також ще одне австрійське видання Profil написали у п’ятницю, що вони мають у своєму розпорядженні перелік інституцій та компаній, за якими з 90-х років минулого століття шпигувала в Австрії німецька BND. У цьому переліку є, зокрема, посольства України, Польщі, Росії, Північної Кореї, Японії, Ізраїлю, США, Австралії та Франції, а також й австрійські урядові інституції, зокрема канцелярії канцлера, МВС, МЗС, міністерство оборони та фінансів, представництва ООН у Відні, банківські установи та промислові підприємства. За інформацією ЗМІ, BND відслідковувала в Австрії дві тисячі стаціонарних та мобільних телефонних номерів, факсів та електронних скриньок.

Читайте також: Посол США у Канаді отримала лист з погрозами - ЗМІ

Влада Австрії вже публічно заявила, що очікує від Німеччини “повного роз’яснення” щодо шпигунських дій німецької BND в Австрії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-