Українці Португалії просять президента обговорити в РФ звільнення політв'язнів

Українці Португалії просять президента обговорити в РФ звільнення політв'язнів

Укрінформ
Українські активісти у Лісабоні закликали президента Португалії Марсела Ребелу де Соуза обговорити у Москві питання звільнення Олега Сенцова та інших 70-ти українських політичних в’язнів.

Про це повідомляє активіст Павло Садоха на своїй сторінці у Facebook.

"Знаючи про те, що Ви (Ребелу де Соза - ред.) офіційно висловили бажання зустрітися з діючим російським президентом, ми звертаємося до Вас із проханням обговорити ситуацію визволення українських політв'язнів, які були несправедливо ув'язнені та знаходяться в тюрмах Російської Федерації", - йдеться у зверненні українців.

У своєму заклику українська громада Португалії висловила сподівання на підтримку Ребелу де Соуза та на португальську дипломатію, аби "захистити права українських політв'язнів, які є беззахисними та піддаються несправедливості, перебуваючи у російських тюрмах".

Як відомо, президент Португалії поїде до РФ на матч збірної Португалії 20 червня, де планує зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним.

Читайте також: Свободу політв’язням: під посольством РФ закликали до Всесвітнього флешмобу

Українського режисера Олега Сенцова було засуджено у Росії до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у Росії.

За даними МЗС України, щонайменше 24 українці є політичними в'язнями у РФ, понад 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у "шпигунстві".

Фото:  Павло Садоха Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-