У Бельгії не виключають втручання РФ у вибори

У Бельгії не виключають втручання РФ у вибори

Укрінформ
Росія може активізуватися під час наступних виборів у Бельгії.

Про це в інтерв'ю Le Soir повідомив голова Комітету з постійного контролю за розвідслужбами Бельгії Гі Рапай.

"Я можу уявити, що росіяни можуть так чи інакше бути активними (на бельгійських виборах - ред.). Це не можна виключати. Ми бачимо, що це вже відбулося за кордоном", - сказав він.

За словами Рапая, для втручання у бельгійські вибори Росія може заручитися підтримкою ультраправих партій - бо вона це робить в інших країнах, однак у Бельгії такі партії не мають суттєвої ваги.

"Я хочу чітко повідомити, що Росія інколи контактує з ультраправими партіями. Чи таке можливе в Бельгії? Я не дам відповіді на це запитання. Однак оскільки (Росія - ред.) має непрості відносини з "Національним фронтом" у Франції, ми можемо уявити, що таке саме є і в Бельгії. Але, звичайно, ультраправі партії не мають тут такої ваги, яку вони мають в інших країнах", - додав він.

Читайте також: Австралія створила міжвідомчу групу для захисту виборів від кібератак

Як повідомляв Укрінформ, у спецдоповіді Комітету з питань науки і технологій Парламентської асамблеї НАТО Росію звинувачують у втручанні у вибори й референдуми щонайменше п'яти країн-членів Альянсу: США, Великої Британії, Німеччини, Іспанії та Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-