Австралія створила міжвідомчу групу для захисту виборів від кібератак

Австралія створила міжвідомчу групу для захисту виборів від кібератак

Укрінформ
Уряд Австралії ухвалив рішення сформувати цільову міжвідомчу робочу групу для захисту майбутніх парламентських виборів від кібератак.

Про це повідомляє видання The Australian.

"Робоча група, єдиною метою діяльності якої є оцінка кіберзахисту виборів, створена вперше в історії країни та була ініційована за поданням Австралійської виборчої комісії, яка побоюється повторення під час майбутніх парламентських виборів кібератаки на зразок тієї, що мала місце під час проведення перепису населення у 2016 році", - повідомив виданню високопосадовець з австралійських спецслужб.

У Міністерстві внутрішніх справ підтвердили створення спеціальної робочої групи та входження до неї співробітників відомства.

"Це запобіжний захід, який у наш час зростання рівня втручань і перешкод кібернетичного характеру повинен стати нормою", - заявив представник МВС. За його словами, міжвідомча група працюватиме на постійній основі.

Читайте також: Країни G7 розроблять систему захисту від пропаганди і маніпуляцій

Повідомляється, що до складу групи увійшли службовці федеральної поліції, Національного центру кіберзахисту, Австралійської служби безпеки і розвідки, інших спецслужб. Їхнім головним завданням є надання консультативних послуг Австралійській виборчій комісії щодо кібербезпеки. Водночас вони стежитимуть за будь-якою таємною діяльністю, включаючи поширення дезінформації, що може бути розцінена як загроза чи втручання у вибори з боку іноземних держав.

Чергові парламентські вибори в Австралії мають відбутися не пізніше середини наступного року - точну дату їх проведення визначає уряд країни. Однак наприкінці липня цього року в окремих округах відбудуться довибори до парламенту цього складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-