Омбудсмени України і РФ виробляють «дорожню карту» звільнення утримуваних

Омбудсмени України і РФ виробляють «дорожню карту» звільнення утримуваних

Укрінформ
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що омбудсмени України і РФ виробляють «дорожню карту» для звільнення утримуваних осіб.

Про це він повідомив за підсумками переговорів «нормандського формату» на рівні глав МЗС, повідомляє РІА Новости.

«Ми підтвердили пріоритетність вирішення гуманітарних проблем, акцентування уваги питанню на те, щоб домовлятися про умови звільнення утримуваних осіб. Це була тема, яку обговорювали президенти Путін і Порошенко, коли президент України подзвонив президенту Росії в період перебування Володимира Володимировича Путіна в Китаї (9 червня - ред.)», - сказав Лавров.

За його словами, спеціальні представники з прав людини перебувають у контакті за підсумками їхньої розмови і «намагаються скласти якусь таку дорожню карту вирішення питань щодо звільнення утримуваних осіб».

Читайте також: Порошенко залучає Червоний Хрест до захисту прав політв'язнів Кремля

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня ввечері міністри закордонних справ «нормандського формату» - України Павло Клімкін, ФРН Хайко Маас, Франції Жан-Ів ле Дріан і РФ Сергій Лавров - зустрілися на віллі МЗС Німеччини «Борзиг» у передмісті Берліна. На порядку денному були інвентаризація стану виконання Мінських угод і, вперше, обговорення перспектив розміщення на Донбасі місії «блакитних касок» ООН.

За словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, в ході цих переговорів вперше було предметно піднято питання політичних в'язнів. «Вперше була дійсно реальна дискусія, дуже складна для Лаврова», - сказав український дипломат.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-