Сейм РП не буде карати депутата за брехню про побиття українцями поляків

Сейм РП не буде карати депутата за брехню про побиття українцями поляків

Укрінформ
Комісія депутатської етики Сейму Польщі вирішила не карати депутата від руху Kukiz’15 Томаша Жимковського, який свідомо оприлюднив неправдиву інформацію про нібито побиття українцями поляків у Перемишлі.

Відреагувати Сейм на свідоме оприлюднення Жимковським неправдивої інформації просило, зокрема, Об'єднання українців у Польщі (ОУП), а також голова та заступник голови комісії етики Данута Петрашевська та Станіслав Гусковський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Варшаві.

"Комісія вирішила припинити розгляд справи", - йдеться у повідомленні Сейму РП. 

Читайте також: Сенат Польщі погодився знизити зарплату депутатам

Як інформувало агентство, під час дискусії наприкінці січня у Сеймі на тему української поправки до скандального закону про Інститут національної пам’яті Польщі депутат Жимковський, який був одним з доповідачів по цьому законопроекту, з трибуни Сейму обгрунтовував доцільність прийняття "української" поправки загрозою "бандеризму" в Польщі. Як аргумент він використав неправду: розповів, що у Перемишлі влітку 2016 року український націоналіст побив польського патріота під час української релігійної ходи і зараз суд у Перемишлі розглядає цю справу. Тим часом ситуація є зовсім іншою: польський суд дійсно розглядає справу побиття під час процесії у Перемишлі, але українця польськими націоналістами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-