Скасування санкцій проти Росії призведе до ізоляції Італії в ЄС - депутатка

Скасування санкцій проти Росії призведе до ізоляції Італії в ЄС - депутатка

Укрінформ
Домагатися скасування санкцій проти Росії до виконання нею Мінських угод — значить шкодити й Італії також.

Таке переконання висловила молода депутатка нижньої палати парламенту Італії від Демократичної партії Лія Квартапелле Прокопіо.

“Скасування санкцій проти Росії веде до ізоляції Італії", - наголосила вона, виступаючи у парламенті.

Її емоційна промова широко розійшлася у ЗМІ та соцмережах, адже з ідеями нового “уряду змін”, як він сам себе називає, погоджуються далеко не всі. У першу чергу до уряду популістів критично налаштовані академічні кола та відомі видання.

“Ми будемо єдиною державою з такою пропозицією! У цій залі багато аплодували цій ідеї, з цього приводу я хочу спитати: вам подобається перспектива Італії, самотньої у Європі та близької до Путіна?”, - відверто запитала вона колег-депутатів.

Лія Квартапелле Прокопіо нагадала присутнім, що санкції були впроваджені і продовжуються через те, що Росія здійснила військове вторгнення в Україну і не поважає Мінських домовленостей. Отже, скасувати їх означало б на всезагал оголосити прийнятною цю поведінку Росії. Звертаючись безпосередньо до прем’єр-міністра нового уряду Джузеппе Конті, Лія Квартапелле сказала: “Ви говорили про те, що санкції шкодять громадянському суспільству Росії. Про яке громадянське суспільство йдеться?! Санкції стосуються 150 олігархів, вищих чинів Росії та Криму, а також бойовиків сепаратистських республік! Ви про це громадянське суспільство хочете потурбуватися?”

Читайте також: Рада просить світ про нові санкції для РФ заради звільнення Сущенка

Вона підкреслила, що її політсила завжди буде в опозиції щодо подібних ініціатив, і не збирається бути на боці путінської Росії, а буде з Італією та Європою.

“Якщо таким великим є занепокоєння щодо російського громадянського суспільства, то чому Ви не згадали жодним словом лідера опозиції Навального, який зараз ув’язнений? Чому така наполегливість та хвилювання через санкції? Ви змушуєте нас думати, що в уряді є хтось, хто має віддячити за щось Москві!”, - зауважила депутатка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-