Помпео закликав виключити Венесуелу з Організації американських держав

Помпео закликав виключити Венесуелу з Організації американських держав

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео закликав припинити членство Венесуели у Організації американських держав (ОАД) через порушення режимом цієї країни конституційного порядку й демократичних норм.

Про це він заявив у понеділок під час 48-ї сесії Генеральній Асамблеї ОАД в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Призупинення (членства Венесуели – ред.) не є самоціллю. Але це продемонструвало би, що Організація американських держав спирається не на слова, а на дію та надсилає потужний сигнал режиму Мадуро, що тільки справжній виборчий процес дозволить його уряду увійти до сім'ї націй", - заявив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Канада розширила санкції проти Венесуели

Нагадаємо: минулого місяця в Венесуелі відбулися президентські вибори, на яких було переобрано Ніколаса Мадуро. США та ряд західних країн засудили непрозору виборчу процедуру, назвавши її неконституційною. Це також призвело до дипломатичних загострень між Каракасом і Вашингтоном.

Читайте також: Венесуела звільнила 39 політв'язнів

Сама ж організація американських держав об'єднує 34 країни, розташовані в Західній півкулі. Режим Ніколаса Мадуро в Венесуелі рік тому вже заявляв про намір вийти з ОАД, однак США наполягають на виключенні цієї країни до того, як в Каракасі оголосять про своє рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-