Британія може заморозити активи російських олігархів - The Times

Британія може заморозити активи російських олігархів - The Times

Укрінформ
Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Великої Британії (NCA) розпочало розслідування щодо використання "брудних грошей" російськими олігархами та мільярдерами і може заморозити їхні активи.

Про це повідомляє The Times.

"Російські олігархи й мільярдери знаходяться серед 130 людей, активи яких можуть бути заморожені в результаті боротьби з "брудними грошима", розпочатої британськими органами", -йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у січні агентству були надані додаткові повноваження, зокрема розслідувати походження статків людей, яких підозрюють у скоєнні тяжких злочинів. Якщо вартість майна перевищує 50 тисяч фунтів стерлінгів, тоді власник має пояснити, звідки у нього взялися фінансові кошти.

Читайте також: Колишня дружина Путіна купила й продала землю за $6,5 мільйона - ЗМІ

За даними газети, британське відомство інтенсифікувало розслідування щодо бізнесменів, пов'язаних із президентом РФ Володимиром Путіним, після невдалої спроби отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері. Тоді британська розвідка поклала відповідальність за атаку на Росію.

Як повідомлялося, Сергій і Юлія Скрипалі були отруєні у британському місті Солсбері 4 березня. Британська влада вважає, що проти них застосували нервово-паралітичну речовину класу "Новічок", і що за нападом з високою вірогідністю стоїть РФ. Москва ці звинувачення заперечує.

Юлію Скрипаль виписали з лікарні 9 квітня, а її батька - 18 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-