У Литві починаються найбільші в історії країни військові навчання

У Литві починаються найбільші в історії країни військові навчання

Укрінформ
Сьогодні в Литві починаються найбільші національні навчання в історії литовської армії "Грім Перкунаса".

Про це повідомляє Delfi з посиланням на Міноборони Литви.

"У п'ятницю в Литві починаються найбільші національні навчання в історії литовської армії "Грім Перкунаса", - йдеться в повідомленні.

В оборонному відомстві повідомили, що протягом двотижневих навчань литовські збройні сили самостійно і з союзниками по НАТО відпрацьовуватимуть операції збройної оборони широкого спектра.

У навчаннях братимуть участь і союзники з дислокованого в Литві міжнародного батальйону, а на навчання прибули також підрозділи із Сполученого Королівства і Португалії. 

Читайте також: Під час міжнародних навчань Україна фокусується на бойових тренуваннях - Генштаб

Загалом у червні в навчаннях у Балтійському морі братимуть участь кілька десятків тисяч військових. Кількість військових, які тренуються в Литві, не повинна перевищити 13 тисяч, йдеться  в повідомленні.

Зазначається, що "Грім Перкунаса" - це лише одне з кількох навчань, які пройдуть у червні в Литві та в інших країнах Балтійського моря. Загалом у них братимуть участь до 9 тис. військових і посадових осіб із зарахованих до збройних сил служб внутрішньої безпеки. У регіоні тренуватимуться кілька десятків тисяч військових. 

Фото: DELFI / Domantas Pipas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-