Під час міжнародних навчань Україна фокусується на бойових тренуваннях - Генштаб

Під час міжнародних навчань Україна фокусується на бойових тренуваннях - Генштаб

Укрінформ
Україна практично відійшла від практики участі у міжнародних військових навчаннях миротворчої тематики і спрямовує зусилля на підвищення бойових спроможностей Збройних сил, необхідних для відбиття російської агресії.

Про це на брифінгу 31 травня заявив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗСУ полковник Валентин Левчик, повідомляє прес-служба Міноборони.

“Останніми роками ми вже практично відійшли від практики участі в навчаннях миротворчої тематики. Тобто, багатонаціональні навчання, до яких залучаються українські підрозділи, в першу чергу, спрямовані на підготовку до відсічі збройної агресії проти України, та, по суті, є інтегрованим елементом підготовки Збройних сил України”, — сказав Левчик.

За його словами, цінність таких міжнародних навчань для підрозділів українського війська полягає в можливості вивчення бойового досвіду збройних сил провідних країн світу та у підвищенні рівня взаємосумісності, що дозволяє українським підрозділам діяти спільно з підрозділами інших держав. Крім того, міжнародні навчання сприяють ефективному реформуванню ЗСУ та впровадженню стандартів НАТО в їх повсякденну діяльність.

Левчик нагадав, що відповідно до Указу Президента України у 2018 році понад 16 тис. військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою братимуть участь у складі підрозділів Збройних сил України у 19 багатонаціональних навчаннях - 6 на території України та ще 13 - поза її межами.

Читайте також: Нацгвардія поставила на озброєння американські гранатомети RSRL-1

“Перше з навчань, які проводяться в рамках НАТО, - Combined Resolve Х, яке нещодавно завершилося у ФРН. Україну там успішно представив танковий взвод від 14 окремої механізованої бригади на танках Т-84 та десантно-штурмова рота на модернізованих БТР-80. Дії українських підрозділів отримали високу оцінку від західних партнерів. Зараз підрозділ танкістів із технікою готується до участі у танкових змаганнях Strong Europe Tank Challenge 2018, в яких крім України братимуть участь танкові підрозділи таких потужних країн НАТО, як Велика Британія, Німеччина, Польща, США, Франція, а також екіпажі з Швеції та Австрії”, — підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-