Переговори США-КНДР: Помпео не гарантує, що саміт відбудеться вчасно

Переговори США-КНДР: Помпео не гарантує, що саміт відбудеться вчасно

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео не може з упевненістю сказати, що саміт лідерів США і КНДР, запланований на 12 червня в Сінгапурі, відбудеться вчасно, хоча й наполягає, що сторони "досягли реального прогресу" в підготовці цієї зустрічі.

Про це він заявив у четвер після переговорів з віце-головою ЦК Трудової партії КНДР Кім Йон Чхолем у Нью-Йорку, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Не знаю, не маю відповіді на це", - зауважив держсекретар США на запитання, чи буде відомо ближчим часом, що саміт точно відбудеться.

Водночас, він зауважив, що зараз дипломатичні команди з обох боків просуваються в цьому напрямі. "Ми досягли реального прогресу за останні 72 години", - підкреслив Помпео.

Коментуючи позицію офіційного Вашингтона, держсекретар США зауважив: "Мета президента Трампа і Сполучених Штатів є дуже послідовною та добре відомою: повна, прозора й незворотна денуклеаризація Корейського півострова".

Він також зазначив: якщо КНДР підтримає це, її чекає яскраве майбутнє. "Ми бачимо сильну, безпечну, процвітаючу Північну Корею, яка збереже свою культурну спадщину та інтегрується в спільноту націй", - наголосив Помпео.

Читайте також: Трамп припускає, що зустрічей з Кім Чен Ином може бути кілька

Держсекретар США також висловив сподівання, що лідер КНДР Кім Чен Ин поділяє це позитивне бачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-